dinsdag 9 juni 2009

Big Remmo Kampioen!!

Silverstone 6 September – Voorafgaand werd het al de Holland vs. England battle genoemd, er werd veel gespeculeerd over de afloop in de beslissende ronde voor het JDM allstars kampioenschap. De JDM allstars kampioen van de afgelopen 2 edities Dan Chapman en Remmo Niezen waren de favoriete voor de titel, maar er waren natuurlijk meer kapers op de kust die zeer waarschijnlijk zouden gaan vechten voor de 3de plaats. Anthony Scott (uk), Paul Vlasblom (NL) en de Ier Martin Ffernch. En een gevecht werd het.

Voordat de race begon stond Remmo op 1 en Dan Chapman op 20 punten achterstand voor het kampioenschap. Maar natuurlijk was er ook nog de eer van de race opzich. Maar alle ogen waren natuurlijk gericht op het kampioenschap. De race opzich werd gewonnen door Paul Vlasblom die de sterkste bleek na de 4de run. Hij won in de finale van Phil Morrison. In de verliezers finale om plek 3 en 4 moest Remmo Niezen het opnemen tegen een oude bekende Olaf Commijs, Remmo verloor deze run door een discutabele beslissing van de jury. Door het uitvallen van Dan Chapman die werd uitgeschakeld door Paul Vlasblom en daardoor dus de strijd om het kampioenschap met Remmo moest staken. Remmo werd op Silverstone dus geen eerste maar door zijn constante prestaties over het gehele seizoen pakte hij toch met een grote voorsprong het kampioenschap!

“ik ben in Engeland gaan rijden omdat het niveau daar een stuk hoger is dan in Nederland, grotere circuits, betere auto’s en coureurs. En dat ik juist in Engeland het kampioenschap heb binnen gesleept is helemaal geweldig!” aldus Remmo
Falken Nederland feliciteert Big Remmo met zijn kampioenschap.