vrijdag 1 januari 2010

Falken Driftteam wint op alle fronten!

Het was een zeer bijzondere week voor het Falken driftteam. Aan het einde van dit seizoen werdt er nog 1 keer geknald door de Falken coureurs, en niet zonder succes. Na de behaalde kampioenschappen van Engeland en Nederland konden de mannen deze week deze mooie lijst uitbreiden met nog 2 titels.

Allereerst was er het europees kampioenschap, alle beste Europese drifters werden verzameld op het circuit der circuits de Nürburgring in Duitsland op uitnodiging van de Internationale Drift Series (IDS). Aan het einde van het evenement bleek dat onze Remmo Niezen als winnaar uit de bus kwam een tweede plaats was er voor Ives Faber uit Luxemburg en de laatste podium plaats werd gevuld door Michael Sahli uit Zwitserland. Dan Chapman, 2 JDM Allstars kampioen 2009 er niet bij.

Het Drift Parcour Nürburgring wordt gekenmerkt door een zeer snelle passages met snelle stukken boven de 165 kmh. De ideale baan om te kijken ie de beste drifter is van Europa.
De weergoden liet zich ook van hun beste kant zien. De TOP32-racers startte op zondag in de zogenaamde TwinBattle "man tegen man". Op deze manier konden ze zich niet verschuilen als de resultaten minder waren en dus een eerlijke strijd om de beste van Europa aan te wijzen.

Afgelopen weekend wist Lars verbraeken het kampioenschap van het in Duitsland gereden IDS binnen te slepen. Verbraeken had aan een goede kwalificatie positie genoeg om het aantal punten bij elkaar te sprokkelen voor de overwinning in het kampioenschap.

Verbraeken was met 3 overwinningen, 3 tweede plaatsen en 1 keer een derde plaats de beste van allemaal en scoorde hiermee 13 punten meer dan de nummer twee M. Sahli. Beide rijders rijden in een BMW E30, Lars in een door Falken gesponsorde BMW E30 coupe V8, Sahli in een legergroene E30 Touring met een E36 M3 motor.

Op de derde plaats eindigde de Zwitser Benno Frieden, ook hij drift met een BMW alleen dan een E36 coupe. Het IDS heeft dit jaar laten zien dat het echt mogelijk is om een geweldig kampioenschap neer te zetten met prachtige locaties en bizarre parcours.Natuurlijk zijn wij beren trots op dit meer dan geslaagde seizoen.